Fakta om Hua Hin

Invånarantal: cirka 45 000 invånare (488 477 Bor i hela provinsen Prachap Khiri Khan)
Yta: 6368 km²
Högsta berg: Khao Yai 1336 m
Telefon: 032
Flyg: Bangkok - Hua Hin, 30 min
Buss: Bangkok - Hua Hin, 3 Timmar, ca 130 Baht
Tåg: Bangkok Hua Lampong - Hua Hin, 4 Timmar, ca 140 Baht
Klimat: 27 i medel temperatur
Regnperiod: augusti - november
Bästa tid att åka: december - april
Valuta: baht (se aktuell valutakurs www.forex.se)

I Hua Hin finns det mesta för en lyckad semester eller boende. Underbara sandstränder, natur och förstklassiga golfbanor utan långa väntelistor. Utelivet är utmärkt och levande med många restauranger och små barer med otroligt billig mat. Du kan äta en god middag från 20 kr och uppåt.
Sevärdheterna är otroligt många, naturparker med kanotpaddling, sevärda byggnader, snorkling och nattmarknaden som är ett måste. Där säljs allt mellan himmel och jord och är dessutom nattöppet. Flera stora shoppingcenters har på senare tid etablerats där du hittar allt som ett hushåll önskar.

Affärerna och utestånden dignar av färska frukter. Även på stranden i Hua Hin kan du köpa färska frukter som ananas, papaya och mango. Där kan du rida på hästar och vill du rida på elefanter finns möjligheten strax utanför Hua Hin.

I regnskogen väster om Hua Hin kan du ta långa promenader och paddla kanot. Bara 6 mil nordväst om Hua hin ligger Thailands största nationalpark, Kaeng Krachan National Park. Ett äventyrsbesök där fantasin sätter gränserna.

Den thailändska kungen har sitt palats i Hua Hin´s centrum där han och hans familj tillbringar större delen av sin tid. Ett val som kan tillskrivas det goda klimatet. Alla som är klädda i gymnastikkläder har fri tillgång till palatsets trädgård. Kungen i Thailand är högt älskad av folket och är den äldsta styrande monarken i världen.

 
© Byggpartner i Malmö AB 2005-2014 är A-rating-ratad av Solidet.

Thailandlänkar:
Thailandresor - Kochang - Krabiguider - Thailandbilder

Thailand Living guidar dig till de vackraste orterna, det bästa
boendet och de mest underbara upplevelserna.

www.thailandliving.se