Frågor & svar

Fråga: Vad är Hua Hin Pavilion?

Svar: Hua Hin Pavilion ligger i ett lugnt fjällområde ca 7 km norr om centrum av Hua Hin.
När området är färdigutbyggt kommer det att bestå av 95 individuella hus i 3 olika varianter och storlekar, 1 plan Pavilion 141 kvm, 1 plan Courtgard 240 kvm och Galleria 264 kvm.


Fråga: Vem är ägare till mark och entreprenör?

Svar: Hua Hin Pavilion ägs av ett företag som heter Hua Hin A.P.Co., Ltd. 315 Moo 5 Phetchkasem Road, Pranburi, Prachuabkirikhan 77120. Detta företaget äges i sin tur av en kvinna som heter Nithinad Apitanas som har bygget projekt Hua Hin Village m.fl. projekt i Hua Hin.


Fråga: Kan jag personligen äga tomten?

Svar: Utländska medborgare kan inte äga mark enligt gällande thailändsk lag. Denna lag kommer kanske att ändras eller omarbetas framöver. Detta är dock oväsentligt på kort sikt. Utländska medborgare kan äga ett thailändskt företag och bli ensam direktör och ägare av detsamma. Företaget kan köpa och äga tomt och mark. Som tillägg till ovan kan huset, som byggts på tomten, ägas av utländsk medborgare.


Fråga: Är det färdiga ritningar till alla 3 hus?

Svar: Hua Hin Pavilion har ritat 3 olika hustyper som beskrivet ovan och storlekar som på bästa sätt tar hänsyn till "tropical living". Dessa hustyper är tillgängliga för dig utan extra kostnad. Om du vill göra smärre förändringar kommer konstruktörer att genomföra detta till konkurrenskraftiga priser. Ni kan inte ändra husen utvändigt då hela området harmoniseras med de 3 hus som är framtagna av entreprenören.


Fråga: Hur kommer området utanför hustomterna att se ut och vad kommer det att kosta?

Svar: Markägaren kommer att underhålla och ansvara för det gemensamma området och dess rekreationsanordningar. Dessa åtagande inkludera t.ex. underhåll, gatljus, säkerhetsbevakning, sophämtning och andra praktiska detaljer. Kostnaden för denna service är beräknad till ca 8000 Baht/per år. När det gäller simbassäng m.m på fellesområdet som alla kan bruka, så tillkommer det en liten kostnad för detta varje gång någon använder det och inte annars.

Kostnaden täcker dock inte underhåll av ditt hus eller din privata trädgårdsskötsel. Om du önskar denna service är kostnaden låg och uppgår till ca 1000 Baht/ mån.


Fråga: Vilka saker ingår i huspriset enligt prislistan?

Svar: I samtliga huspriser ingår följande: Tomt enligt tomtkarta ca 600kvm, komplett huset enligt prislista, AC i samtliga sovrum, gräsmatta runt huset, kök i thailändsk utförande (kan få i svensk stil mot tillägg), pool i trädgården (storlek enligt prislista) och varmt vatten i badrummet.


Fråga: Vad kan jag köpa som tillägg?

Svar: Allt som passar till tomten och huset, som ni kan tänka er som tillval, kan entreprenören tillhandahålla mot fasta tillägg till köpeavtalet.


Fråga: När jag gör ändringar i fastigheten, får jag då avdrag i priset?

Svar: Nej, inget avdrag görs om du tar bort väggar m.m.


Fråga: Kan jag köpa större tomt än standard tomt?

Svar: Ja det kan du. Men då tillkommer extra för detta med 3,750 baht/kvm för Nivå 1, för Nivå 2 tillkommer 4,250 baht/kvm och för Nivå 3 tillkommer 4,750 baht/kvm.


Fråga: När vi överför tomt från säljare till mig. Vem betalar vad?

Svar: Som köpare betalar Ni alla kostnader vid överföring av tomtmark till Ert thailändska bolag.


Fråga: Ingår vattentank och septictank till huset?

Svar: Ja det ingår septictank och en vattentank på 2100 liter med vattenpump.


Fråga: Hur långt är det från Hua Hin centrum, stranden och Hua Hin flygplats?

Svar: Till Hua Hin nattmarknad är det 7 km, till stranden 8 km och till Hua Hin flygplats är det 10 km.


Fråga: Är det många stränder i Hua Hin och i området?

Svar: De bästa stränder ligger söder ut från Hua Hin, mot tempel där ni även kan se apor som går fritt. Även norrut förbi Kungens palats så är det mera lugna och fina stränder.


Fråga: Vad kostar möbler och vitvaror till husen?

Svar: När det gäller möbler exempelvis till Pavilion så ligger det på 150 000 Baht och upp. Kyl/Frys kostar ca 10 000 Baht. Gasplattor till ex ugn, ligger på ca: 9 000 Baht. Den affär som har bästa priser när de har Rea är index som ligger norrut från Hua Hin, på den stora huvudvägen mot Bangkok.


Fråga: Va gör Ni som agent i Sverige för oss som köpare?

Svar: Vi presenterar alla 3 husen för E,r med kopia på planritning (som också ligger på vår hemsida) och när Ni har bestämt er för att resa ned till Thailand för att titta på platsen och få en känsla för att det är detta Ni vill ha, så kan vi hjälpa Er med pris på flygbiljetter och resa från Bangkok till Hua Hin. När det gäller övernattning i Hua Hin så kan detta göras på hotell eller i hus till bra priser. Huset ligger på ett annat område som samma entreprenör har byggt, som är 3 km från Hua Hin Pavilion. Så vad vi gör för er, är att vi hjälper er från att ni träffar oss första gången till ert hus står färdigt och ni gör sista betalning. Under hela byggnation så kan ni fråga oss om allt ni undrar över och vi skall göra vårt bästa för att svara på alla frågor.

 

 
© Byggpartner i Malmö AB 2005-2014 är A-rating-ratad av Solidet.

Thailandlänkar:
Thailandresor - Kochang - Krabiguider - Thailandbilder

Thailand Living guidar dig till de vackraste orterna, det bästa
boendet och de mest underbara upplevelserna.

www.thailandliving.se